Naprapaatit ovat Pohjoismaissa manuaalisen lääketieteen harjoittajien suurin ammattiryhmä. Naprapatiaa on tutkittu tieteelisesti Ruotsissa 2000-luvulla mm. Eva Skillgaten toimesta.

Naprapaattina olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivojen eli lihasten, luuston ja nivelten kipujen ja ongelmien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, jotta ne toimisivat keskenään. Hoidon tavoitteena on normalisoida niiden nivelten, nikamien sekä pehmytkudosten toiminta, joissa se on virheellinen tai puutteellinen ja usein on syynä potilaan tuntemaan kipuun.

Päästääkseni kipusi alkulähteelle ja voidakseni antaa sille diagnoosin, turvaudun lääketieteelliseen, fyysiseen ja toiminnalliseen tutkimiseen sekä keskusteluun, jonka avulla arvioin tilasi. Näin voimme laatia sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Ortopedisillä, neurologisilla ja naprapatialle ominaisilla testeillä kartoitan oireesi alkamisajankohdan ja tavan, oireidesi esiintymisen ja luonteen sekä muut niihin liittyvät tekijät, jotka auttavat minua määrittämään tulevan hoitosi tarpeet.

Käytän vaivasi hoitamiseen nivelten ja nikamien manipulaatiota sekä mobilisaatiotekniikoita, pehmytkudos- sekä sidekudostekniikoita, lihasvenyttelyä sekä ART-menetelmää. Tarvittaessa voin antaa lääkinnällistä harjoitusterapiaa ja halutessasi voin avustaa kuntosaliharjoitusohjelman laatimisessa tai kunto-ohjelman tekemisessä.